Pavlíčkáč
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
od pripluv » čtv bře 17, 2005 11:21
ondrey píše:PRIPLUV: sorry za neznalost, ale co je to "pavlickac"?
Ha, věděl jsem to. On to nezná skoro nikdo, ale všechny to potom uchvátí. Takže:
Vezmeš starej (nebo i novej ) hrnec na mlíko, takovej ten s dvojitým dnem. Vyřízneš jedno vnější dno (mě to udělal borec na soustruhu za 50,-) a do vnější straně pláště vyvrtáš po obvodu díry. Já je mám po celým obvodu ve dvou řadách o průměru 4,5 mm. Hlavně opatrně, abys neprovalil i ten vnitřní plášť. Ten musí zůstat naprosto neporušen. Díry -komíny- se dělají podle odtahu. Zkrátka aby plyn měl dost vzduchu a nezhasínal. No, a k čemu to vlastně je?
K vaření. Díky tomu, že vařič je vlastně už na vnitřním dnu máš z vnějšího pláště větrolam, a mezi stěnama hrnce se drží horkej vzduch, takže to vaří jak blbý.
Já jsem si teď dělal druhej, ten už je vymakanější, odmontoval jsem i takový to plastový držadlo a chňapám to takovejma těma kleštěma na nádobí, dělá je např.: VAR, hlavně pozor, některý mlíkovary mají zbytečně silný stěny, takže doba vaření se rovná s dobu vaření na standardním ešusu.
Jinak celý to váží 400g i s pokličkou, takže jak ešus, a vejde se mi tam 1,3 litru vody a na VARU to uvřím za necelý tři minuty. Při průměrným odběru plynu. A to ještě vařím na plněnejch bonmbách 50:50.
Jo, Pavlíčkáč se tomu říká podle našeho polárníka Pavlíčka, kterej s tím začal laborovat už kdysi dávno, začínal karimatkou okolo hrnce. Kdo to dotáhl až do takovýto dokonalosti nevím, ale je to bomba. Já už to tahám i v létě (původně jsem to měl na zimní akce).
Podívej se na:
http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky/clanek.asp?id_clanku=446
Takže tak
od Vojtos » pát bře 18, 2005 15:21
Přípluv píše:ondrey píše:PRIPLUV: sorry za neznalost, ale co je to "pavlickac"?
Ha, věděl jsem to. On to nezná skoro nikdo, ale všechny to potom uchvátí. Takže:
Vezmeš starej (nebo i novej ) hrnec na mlíko, takovej ten s dvojitým dnem. Vyřízneš jedno vnější dno (mě to udělal borec na soustruhu za 50,-) a do vnější straně pláště vyvrtáš po obvodu díry. Já je mám po celým obvodu ve dvou řadách o průměru 4,5 mm. Hlavně opatrně, abys neprovalil i ten vnitřní plášť. Ten musí zůstat naprosto neporušen. Díry -komíny- se dělají podle odtahu. Zkrátka aby plyn měl dost vzduchu a nezhasínal. No, a k čemu to vlastně je?
K vaření. Díky tomu, že vařič je vlastně už na vnitřním dnu máš z vnějšího pláště větrolam, a mezi stěnama hrnce se drží horkej vzduch, takže to vaří jak blbý.
Já jsem si teď dělal druhej, ten už je vymakanější, odmontoval jsem i takový to plastový držadlo a chňapám to takovejma těma kleštěma na nádobí, dělá je např.: VAR, hlavně pozor, některý mlíkovary mají zbytečně silný stěny, takže doba vaření se rovná s dobu vaření na standardním ešusu.
Jinak celý to váží 400g i s pokličkou, takže jak ešus, a vejde se mi tam 1,3 litru vody a na VARU to uvřím za necelý tři minuty. Při průměrným odběru plynu. A to ještě vařím na plněnejch bonmbách 50:50.
Jo, Pavlíčkáč se tomu říká podle našeho polárníka Pavlíčka, kterej s tím začal laborovat už kdysi dávno, začínal karimatkou okolo hrnce. Kdo to dotáhl až do takovýto dokonalosti nevím, ale je to bomba. Já už to tahám i v létě (původně jsem to měl na zimní akce).
Podívej se na:
http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky/clanek.asp?id_clanku=446
Takže tak
No s tim hrncem je to zajímavý, ale že by se mi chtělo krom ešáku tahat ještě v báglu s takovou obludou jako je hrnec
od pripluv » ned bře 20, 2005 20:38
Jak jsem už psal, je stejně těžkej a větší je asi o polovinu. Stejně v něm mám věci. Takže ve finále to vypadá takto:
Ešus
VAR, žlica, asi pět polívek a müslli tyčinky, půl houbičky na nádobí (s věkem jsem čistotnější)
nebo
Pavlíčkáč
VAR, žlica, asi deset polívek a müslli tyčinky, půl houbičky na nádobí
Takže:
stejně to co tahám, je buď v nádobí nebo okolo. Ce finále je to teda úplně stejný jak váhově, tak objemově. Tak.
Samozřejmě, těch mlíkovarů je mraky typů a velikostí, chce to jenom hledat.
pavlickac
od FEJFA » stř bře 23, 2005 11:35
Vojtos píše:Přípluv píše:ondrey píše:PRIPLUV: sorry za neznalost, ale co je to "pavlickac"?
Ha, věděl jsem to. On to nezná skoro nikdo, ale všechny to potom uchvátí. Takže:
Vezmeš starej (nebo i novej ) hrnec na mlíko, takovej ten s dvojitým dnem. Vyřízneš jedno vnější dno (mě to udělal borec na soustruhu za 50,-) a do vnější straně pláště vyvrtáš po obvodu díry. Já je mám po celým obvodu ve dvou řadách o průměru 4,5 mm. Hlavně opatrně, abys neprovalil i ten vnitřní plášť. Ten musí zůstat naprosto neporušen. Díry -komíny- se dělají podle odtahu. Zkrátka aby plyn měl dost vzduchu a nezhasínal. No, a k čemu to vlastně je?
K vaření. Díky tomu, že vařič je vlastně už na vnitřním dnu máš z vnějšího pláště větrolam, a mezi stěnama hrnce se drží horkej vzduch, takže to vaří jak blbý.
Já jsem si teď dělal druhej, ten už je vymakanější, odmontoval jsem i takový to plastový držadlo a chňapám to takovejma těma kleštěma na nádobí, dělá je např.: VAR, hlavně pozor, některý mlíkovary mají zbytečně silný stěny, takže doba vaření se rovná s dobu vaření na standardním ešusu.
Jinak celý to váží 400g i s pokličkou, takže jak ešus, a vejde se mi tam 1,3 litru vody a na VARU to uvřím za necelý tři minuty. Při průměrným odběru plynu. A to ještě vařím na plněnejch bonmbách 50:50.
Jo, Pavlíčkáč se tomu říká podle našeho polárníka Pavlíčka, kterej s tím začal laborovat už kdysi dávno, začínal karimatkou okolo hrnce. Kdo to dotáhl až do takovýto dokonalosti nevím, ale je to bomba. Já už to tahám i v létě (původně jsem to měl na zimní akce).
Podívej se na:
http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky/clanek.asp?id_clanku=446
Takže tak
No s tim hrncem je to zajímavý, ale že by se mi chtělo krom ešáku tahat ještě v báglu s takovou obludou jako je hrnec
DOBRÝ ! Děti už kaším odrostly...hned vrtám díry! Ešák je stejně pro dva malej... Tedy DÍKY !
- FEJFA
od Rujir » stř kvě 10, 2006 17:03
Přípluv píše:Tož tu to je ke stažení. Návod a foto
Ooo, diky ti dobra vila! Mas to zase raz u nas. Teraz este najst niekoho, kto to pre mna zbastli. Ja by som si pritom asi amputoval vacsinu precnievajucich casti tela.
od pripluv » stř kvě 10, 2006 17:05
Rujir píše:...mas to zase raz u nas...
...asi někdy přijedu na Hořec, nebo co to tam sakra pijete ...
od Rujir » stř kvě 10, 2006 17:11
Přípluv píše:...asi někdy přijedu na Hořec, nebo co to tam sakra pijete ...
Ale kludne dobehni! Pozyvam ta! Aj ked pravy horec dostaneme len na horskych chatach v Tatrach. Inak sa da spolahnut len a len na borovicku.
od sheriff » čtv kvě 11, 2006 21:34
Rujir píše:Přípluv píše:...asi někdy přijedu na Hořec, nebo co to tam sakra pijete ...
Ale kludne dobehni! Pozyvam ta! Aj ked pravy horec dostaneme len na horskych chatach v Tatrach. Inak sa da spolahnut len a len na borovicku.
som ich Horcom nalieval na Chate pod Chlebom a vsetkym Cechom veeelmi chutilo... Bol to horec v borovicke, i ked niektori uprednostnili cistu borovicku, ale Ti sa mi uz viac neozvali, takze tak ...
http://picasaweb.google.com/michal.vydareny
od sheriff » čtv kvě 11, 2006 21:43
do pavlikaca sa zmesti tolko horca, kolko vody
http://picasaweb.google.com/michal.vydareny
od Vilík » čtv kvě 11, 2006 21:47
sheriff píše:Rujir píše:Přípluv píše:...asi někdy přijedu na Hořec, nebo co to tam sakra pijete ...
Ale kludne dobehni! Pozyvam ta! Aj ked pravy horec dostaneme len na horskych chatach v Tatrach. Inak sa da spolahnut len a len na borovicku.
som ich Horcom nalieval na Chate pod Chlebom a vsetkym Cechom veeelmi chutilo... Bol to horec v borovicke, i ked niektori uprednostnili cistu borovicku, ale Ti sa mi uz viac neozvali, takze tak ...
Nejmenuje se to nahodou Karpatska Horka?
To sem mel jednou na horach. Karpatsku horku a Karpatsku Brandy, zkracene kahacko (KH) a kabecko (KB). Nevite nekdo, co to je a kde by se to dalo v cechach (Brne) sehnat?
od sheriff » čtv kvě 11, 2006 21:57
http://picasaweb.google.com/michal.vydareny
od pripluv » pát kvě 12, 2006 5:31
sheriff píše:...ale Ti sa mi uz viac neozvali, takze tak...
V podstatě to je škoda jen u jedný pětiny výpravy ...
od tuso » pát kvě 12, 2006 8:29
Karpatská horká je byllinný likér na spôsob Fernetu alebo Becherovky. Horec o ktorom píšu je vylúhovaný koreň horca v liehu, vodke, borovičke alebo čo ja viem v čom ešte. Karpatské brandy zoženieš v Carefoure /aspoň v Ostrave ho majú/. Karpatské brandy špeciál zase v nejakom obchode s drahším alkoholom/ ale možno tiež v tom Carefoure/ Videl som na Slovensku aj špeciálne "vydanie" za 3500 Sk.Vilík píše:Nejmenuje se to nahodou Karpatska Horka?
To sem mel jednou na horach. Karpatsku horku a Karpatsku Brandy, zkracene kahacko (KH) a kabecko (KB). Nevite nekdo, co to je a kde by se to dalo v cechach (Brne) sehnat?
od mifr » pát kvě 12, 2006 8:36
Re: Pavlíčkáč
od lukask » úte črc 28, 2009 18:38
- lukask
- nováček
- Příspěvky: 4
- Registrován: sob čer 27, 2009 19:16
Re: Pavlíčkáč
od pripluv » úte črc 28, 2009 19:10
Re: Pavlíčkáč
od Robur » stř črc 29, 2009 8:12
spíš záleží KOLIK jich tam máš, menší otvory - nutný větší počet, velké otvory - stačí menší počet.lukask píše: ...asi mám malé otvory,...
-
Robur - nadšenec
- Příspěvky: 1951
- Registrován: pon kvě 7, 2007 11:24
- Bydliště: Ostrava
Re: Pavlíčkáč
od lukask » stř črc 29, 2009 8:47
- lukask
- nováček
- Příspěvky: 4
- Registrován: sob čer 27, 2009 19:16
Re: Pavlíčkáč
od pripluv » stř črc 29, 2009 9:43
Re: Pavlíčkáč
od dogee » pon říj 5, 2009 19:32
buď je bez pokličky, nebo 2L s pokličkou (moc velkej), nebo je z aususovyho matrose... uz sem byl asi v 5 kseftech a nic
poradíte nejakej obchod v Brne?
- dogee
- účastník
- Příspěvky: 328
- Registrován: úte čer 23, 2009 10:19
Re: Pavlíčkáč
od pripluv » pon říj 5, 2009 19:48
Re: Pavlíčkáč
od Dallen » pon říj 5, 2009 20:07
Nekvalitní horolezecká výbava má 2 nesporné výhody ... je levná a vydrží do konce života.
Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření